Czekolada
Zgłoś
artykuł
19.10.2023
Zgłoś
artykuł
CZEKOLADA - smak dzieciństwa.
Składniki: (zdjęcia poglądowe)
0,5 szkl mleka
1 k. palmy
2,5 szkl cukru
paczka mleka w proszku
3 łyżki stołowe kakao
Wykonanie
W garnku zagotować mleko płynne, palmę oraz cukier.
Mleko w proszku i kakao wymieszać w wiekszej misce. Wlać do tego gorącą masę z garnka, wymieszać (najlepiej mikserem)
Wylać na talerze lub blaszkę wyłożoną pergaminem. Zostawić do ostygnięcia. U mnie na talerzach, bo jest już zjadana zanim ostygnie😂
Można zmodyfikować pod gusta domowników.
Do jednej części można dodać pokruszone herbatniki, do drugiej orzechy a do trzeciej rodzyki, co kto lubi.
SMACZNEGO🙂
Składniki: (zdjęcia poglądowe)
0,5 szkl mleka
1 k. palmy
2,5 szkl cukru
paczka mleka w proszku
3 łyżki stołowe kakao
Wykonanie
W garnku zagotować mleko płynne, palmę oraz cukier.
Mleko w proszku i kakao wymieszać w wiekszej misce. Wlać do tego gorącą masę z garnka, wymieszać (najlepiej mikserem)
Wylać na talerze lub blaszkę wyłożoną pergaminem. Zostawić do ostygnięcia. U mnie na talerzach, bo jest już zjadana zanim ostygnie😂
Można zmodyfikować pod gusta domowników.
Do jednej części można dodać pokruszone herbatniki, do drugiej orzechy a do trzeciej rodzyki, co kto lubi.
SMACZNEGO🙂
Użytkownik portalu
Dyskusja
dodaj komentarz