Str. główna jak działamy? Wydarzenia Blog PL/EN
Blog
+dodaj artykuł
Blog / Książka kulinarna
71 wyświetleń
Czekolada
Zgłoś artykuł
19.10.2023
Zgłoś artykuł
Przetłumacz
CZEKOLADA - smak dzieciństwa.
Składniki: (zdjęcia poglądowe)
0,5 szkl mleka
1 k. palmy
2,5 szkl cukru
paczka mleka w proszku
3 łyżki stołowe kakao
Wykonanie
W garnku zagotować mleko płynne, palmę oraz cukier.
Mleko w proszku i kakao wymieszać w wiekszej misce. Wlać do tego gorącą masę z garnka, wymieszać (najlepiej mikserem)
Wylać na talerze lub blaszkę wyłożoną pergaminem. Zostawić do ostygnięcia. U mnie na talerzach, bo jest już zjadana zanim ostygnie😂
Można zmodyfikować pod gusta domowników.
Do jednej części można dodać pokruszone herbatniki, do drugiej orzechy a do trzeciej rodzyki, co kto lubi.
SMACZNEGO🙂
autor: Użytkownik portalu
Dyskusja
Masz ciekawych znajomych i chcesz, żeby się tu znaleźli?
Zaproś ich!
Nasza strona nie wymaga żadnych opłat, a przynosi wiele korzyści!
wyślij zaproszenie
Nasi partnerzy